QA. Dikuasakan oleh Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Muslimah yang solehah itu umpama ANGIN yang lalu, mereka hadir tanpa disedari, tetapi kehadiran mereka itu mendamaikan hati

 
13 Mei 2009

wahai wanita


Musuh Islam menggunakan bermacam-macam cara untuk merosak wanita muslimah dalam semua aspek kehidupannya. Di antara cara yang mereka lakukan adalah: 

1.
Berita-berita media massa, sama ada media cetak mahupun elektonik. Secara zahirnya, dapat saja pemberitaan itu dianggap sebagai langkah maju dalam membela kaum kewanitaan melalui tajuk-tajuk yang diperlukan wanita dan kononnya untuk membela hak-hak wanita. Namun, pada hakikatnya adalah eksploitasi dan penindasan terhadap kaum wanita melalui penampilan wanita-wanita yang tidak memiliki rasa malu dan berakhlak rendah.


2.
Menyeru kaum wanita untuk menjalani kehidupan bebas. 

3.
Mengkempenkan hidup serba boleh serta keluar dari nilai-nilai syariat dan budaya Islam. 

4.
Meniru budaya glamour yang menyimpang dari nilai-nilai Islam, seperti kehidupan para artis dan penyanyi. 

5.
Mengikuti fesyen-fesyen baru sama ada dalam pakaian, kasut dan lain-lain. 

6.
Menyeru wanita muslimah untuk bekerja di luar rumah dan bercampur dengan lelaki. 

7.
Mengajari wanita tentang cara-cara menarik perhatian lelaki melalui penulisan syair dan asmara dalam ruangan majalah atau akhbar yang diberi nama: sastera, pena pembaca, dialog dan lain-lainnya. 

8.
Program perkenalan antara remaja yang mendorong mereka untuk saling berkirim surat dan gambar dan seterusnya merangsang kepada pergaulan bebas. Paul, seorang misionari jerman (1879), pernah berkata: "Yakinlah anda dengan sepenuhnya bahawa kita tidak akan mampu mengalahkan Islam kecuali jika wanita itu bersama kita dan berjalan di barisan kita." 
Muha
mmad Thala'at Harb Basya dalam kitabnya Al-Mar'atu wal Hijab berkata:
"Sesungguhnya penghilangan hijab dan percampuran laki-laki dan wanita adalah dua perkara yang menjadi impian bangsa Eropah (Barat) sejak dulu."Seruan kepada semua wanita muslimah....


Marilah sama-sama kita muhasabah diri dan kembali ke jalan yang diredhai Allah. Mudah-mudahan kita akan menjadi muslimah yang sejati seperti wanita-wanita solehah dizaman rasulullah dan sahabat. 0 tautan:

Updates Melalui E-Mail